Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na prosty w przygotowaniu zdrowy shake na bazie kefiru - dokonały po treningu. Shake będzie też dobrym pomysłem na małą przekąskę w ciągu dnia.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22691
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15050
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4805
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45096
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 689
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22691
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15050
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4805
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45096
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 689
Składniki
Łodygi rabarbaru obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15 minut - pieczemy do momentu zmięknięcia łodyg. Podpieczone łodygi studzimy, a następnie mieszamy je z dwoma łyżeczkami miodu* do momentu powstania gęstej papki. *ilość miodu można zwiększyć jeśli preferujemy bardziej słodkie napoje
Dużego, dojrzałego banana kroimy w plasterki i przekładamy je do miksera, dodajemy papkę miodowo - rabarbarową i kefir. Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitej i gęstej konsystencji. Powstały shake wkładamy do lodówki na około 1,5 godziny. Najlepiej smakuje mocno schłodzony i posypany płatkami migdałowymi! Życzę smacznego! :)