Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sok z pieczonej dyni i jabłka z korzennym przyprawami. bardzo rozgrzewający. idealny na zimno i na gorąco!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 73
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4316
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2591
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 73
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4316
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2591
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Dynię myję, kroję i oczyszczam. Zostawiam pestki. Układam na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Zapiekam do miękkości /35-45 minut/. Studzę. Jabłko przepoławiam, usuwam gniazdo nasienne. Zapiekam z dynią tak 15-20 minut. Studzę.
Ostudzoną dynię kroję na mniejsze kawałki. Wrzucam do misy blendera. Łyżeczką wyjmuję miąższ jabłkowy. Dodaję do dyni. Zalewam mlekiem. Dodaję ekstrakt. Przyprawiam. I blenduję. Do zmiksowania dokładnego. I wszystkiego.