Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na letnie upały i tak samo dobre na chłodne zimowe wieczory. Dobry do wody i piwa czyli jak kto lubi !
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Wodę zagotowujemy i dodajemy do niej cukier. Kiedy się rozpuści dodajemy umyte, pozbawione szypułek truskawki. Dusimy przez 30 min na nie za dużym ogniu.
Odcedzamy truskawki z soku możemy wykorzystać je do dżemu bądź też jeśli lubimy możemy je zostawić. Sok przelewamy do butelek, jeśli chcemy go wykorzystać w niedługim czasie nie musimy wekować, jeśli tak dobrze jest wygotować butelki z sokiem na ciepło w garnku.