Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na letnie upały i tak samo dobre na chłodne zimowe wieczory. Dobry do wody i piwa czyli jak kto lubi !
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14312
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1665
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16353
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6585
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14312
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1665
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16353
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6585
Składniki
Wodę zagotowujemy i dodajemy do niej cukier. Kiedy się rozpuści dodajemy umyte, pozbawione szypułek truskawki. Dusimy przez 30 min na nie za dużym ogniu.
Odcedzamy truskawki z soku możemy wykorzystać je do dżemu bądź też jeśli lubimy możemy je zostawić. Sok przelewamy do butelek, jeśli chcemy go wykorzystać w niedługim czasie nie musimy wekować, jeśli tak dobrze jest wygotować butelki z sokiem na ciepło w garnku.