Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sok jest smaczny. W zimie otwieramy słoik z naszym truskawkowym sokiem, nalewamy 1/3 szklanki soku, dodajemy do pełna czystej wody i pijemy nasz soczek.
Sitko, słoje, mała łyżeczka, łyżka stołowa
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2602
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2602
Składniki
Truskawki dokładnie umyć pod bieżącą wodą , obrać z szypułek. Włożyć dość ciasno do wcześniej wyparzonych litrowych słoików. Do każdego słoika wsypać 4-6 łyżek cukru i szczyptę kwasku cytrynowego lub łyżeczkę soku z cytryny, przykryć nakrętkami. Odstawić je w chłodne miejsce na 10-12 godzin ( najlepiej na noc ). Truskawki w tym czasie puszczą trochę soku i opadną.
Następnie uzupełnić truskawkami każdy słoik, wyczyścić brzegi słoika, zakręcić czystymi wieczkami. Pasteryzować przez 15 minut. Przestudzone słoiki odstawić w chłodne i ciemne pomieszczenie, najlepiej do piwnicy lub spiżarni.
Smacznego !