Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie chłodzi, smakuje i wygląda. Będzie fajnym urozmaiceniem na przyjęciu urodzinowym dziecka. Można dodać dowolną wódkę, wtedy zamieni się w pysznego, chłodzącego drinka! Tani, oryginalny, naturalny, pyszny.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 208
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16260
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 87
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 226
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 208
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16260
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 87
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 226
Składniki
Arbuza kroimy na pół. Wydrążamy cały miąższ do jakiegoś naczynia, starając się usunąć wszystkie pestki :) Następnie cały miąższ mocno ugniatamy widelcem, aby go rozdrobnić. Chodzi o to, żeby arbuz puścił soczek. Wyciskamy sok z jednej limonki i dodajemy do naczynia z rozdrobnionym miąższem. Mieszamy wszystko razem. Wkładamy do zamrażarki na około 20 min. Co jakiś czas zaglądamy do zamrażarki kontrolując poziom stężenia napoju. Ważne, żeby nic nie zamarzło - konsystencja ma być półpłynna. Przelewamy sorbet np. do szklanek na wysokiej nóżce, można dodać kostki lodu. Ozdabiamy plasterkami z drugiej limonki.