Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie chłodzi, smakuje i wygląda. Będzie fajnym urozmaiceniem na przyjęciu urodzinowym dziecka. Można dodać dowolną wódkę, wtedy zamieni się w pysznego, chłodzącego drinka! Tani, oryginalny, naturalny, pyszny.
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4689
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 276
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 797
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1134
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 395
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4689
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 276
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 797
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1134
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 395
Składniki
Arbuza kroimy na pół. Wydrążamy cały miąższ do jakiegoś naczynia, starając się usunąć wszystkie pestki :) Następnie cały miąższ mocno ugniatamy widelcem, aby go rozdrobnić. Chodzi o to, żeby arbuz puścił soczek. Wyciskamy sok z jednej limonki i dodajemy do naczynia z rozdrobnionym miąższem. Mieszamy wszystko razem. Wkładamy do zamrażarki na około 20 min. Co jakiś czas zaglądamy do zamrażarki kontrolując poziom stężenia napoju. Ważne, żeby nic nie zamarzło - konsystencja ma być półpłynna. Przelewamy sorbet np. do szklanek na wysokiej nóżce, można dodać kostki lodu. Ozdabiamy plasterkami z drugiej limonki.