Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na jabłka w pełni. Najbardziej jesienny owoc kojarzy nam się głównie z szarlotką na kruchym cieście z chrupiąca kruszonką, pełną soczystych jabłek. A jak ciasto, to wiadomo - kalorie, z każdym kawałkiem większe. No i nie można jeść szarlotki przez cały dzień. Mamy więc propozycję na zdrowy i sycący zamiennik, który ucieszy miłośników jabłecznika, zwłaszcza tych liczących kalorie. Oto przepis na szarlotkowe smoothie - pyszne, energetyczne i zdrowe. Na pożywne śniadanie będzie jak znalazł. Możesz wypić na zimno, a także na ciepło. I do tego niebiański smak jabłek. Grzech nie spróbować.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 59
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 214
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 81
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 420
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 59
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 214
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 81
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 420
Składniki
3 łyżki płatków owsianych przełóż do miski i zalej wrzątkiem. Obierz jabłka, pokrój na kawałki. Włóż jabłka do garnka, zalej 10 łyżkami wody i dodaj sok z cytryny. Duś ok. 5 minut, aby puściły sok.
Odcedź płatki owsiane i wrzuć do blendera, dodaj uprażone jabłka, płatki migdałowe i mleko, ewentualnie miód. Całość zblenduj. Łyżkę płatków owsianych upraż na suchej patelni. Szalotkowe smoothie przelej do szklanki, posyp je cynamonem i uprażonymi płatkami. Możesz je pić na ciepło, wybornie smakuje również na zimno.