Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam bardzo dawno w jakiejś gazecie i stosuję g do dzisiaj. Jest bardzo skuteczny . Jeżeli podawanie rozpoczniemy pod końca września, uchronimy się przed przeziębieniem przez całą zimę. To sprawdzony przepis. Polecam.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1175
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1175
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę i przełożyć do szklanego, 2-litrowego słoja. Zalać spirytusem i odstawić w ciemne, chłodne miejsce na 10 dni. Po tym czasie , dodać miód i sok z cytryn.Odstawić na kolejne 10 dni. Przelać przez nylonowe (nie metalowe) sito. Wymieszać , rozlać do szklanych butelek i umieścić w lodówce. Może stać nawet pół roku. Pić każdego dnia po 1 łyżce przed snem. Kurację należy rozpocząć pod koniec września. Ta receptura jest sprawdzona przeze mnie i stosowana od wielu lat w rodzinie. Jeśli chcemy podawać dzieciom- należy wyeliminować spirytus.