Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam bardzo dawno w jakiejś gazecie i stosuję g do dzisiaj. Jest bardzo skuteczny . Jeżeli podawanie rozpoczniemy pod końca września, uchronimy się przed przeziębieniem przez całą zimę. To sprawdzony przepis. Polecam.
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 96
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 183
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1470
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 96
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 183
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1470
Składniki
Czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę i przełożyć do szklanego, 2-litrowego słoja. Zalać spirytusem i odstawić w ciemne, chłodne miejsce na 10 dni. Po tym czasie , dodać miód i sok z cytryn.Odstawić na kolejne 10 dni. Przelać przez nylonowe (nie metalowe) sito. Wymieszać , rozlać do szklanych butelek i umieścić w lodówce. Może stać nawet pół roku. Pić każdego dnia po 1 łyżce przed snem. Kurację należy rozpocząć pod koniec września. Ta receptura jest sprawdzona przeze mnie i stosowana od wielu lat w rodzinie. Jeśli chcemy podawać dzieciom- należy wyeliminować spirytus.