Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warzywny koktajl"
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 221
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 174
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 3683
Prosty przepis na golonki zapiekane w piwnej marynacie. Tak przygotowane mięs...
Odsłon: 36564
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 221
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 174
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 3683
Prosty przepis na golonki zapiekane w piwnej marynacie. Tak przygotowane mięs...
Odsłon: 36564
Składniki
Szpinak przebierz, opłucz, osusz, oderwij ogonki. Liście posiekaj, włóż do blendera. Ogórki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, pozostaw ze skórką. Pokrój w plastry. Dodaj do szpinaku. Wrzuć umyte oraz osuszone listki natki.
Jabłka umyj, obierz, pozbaw gniazd nasiennych. Miąższ pokrój na kawałki, dodaj do składników. Zblenduj całość na gładką masę. Dolej tyle wody mineralnej, by koktajl nie był zbyt gęsty. Dopraw go do smaku sokiem z cytryny oraz imbirem. Podawaj z łodygami selera.
Czas 15 min; porcja – 50 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety