Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis pochodzi z książki Ireny Gumowskiej "Ziółka i my"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5690
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 76
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 107
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 604
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5690
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 76
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 107
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 604
Składniki
Czosnek obieramy i rozgniatamy nożem, tak tylko aby pękł.
Cytryny szorujemy i kroimy na plasterki.
Rozgnieciony czosnek, cytryny i miód wrzucamy do miski i zalewamy wodą. Mieszamy do rozpuszczenia miodu. Jeżeli będzie bardzo kwaśne można dodać więcej miodu. Następnie przykrywamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny.
Na drugi dzień przecedzamy i zlewamy do butelki. Przechowujemy w lodówce. Pijemy dla zdrowotności 1 kieliszek dziennie.