Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie wino ryżowe z nutką ziołowego aromatu i smaku.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 166
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 852
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3981
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19998
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 166
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 852
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3981
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19998
Składniki
Zagotować wodę. W lekko ciepłej, ale nie gorącej, rozpuścić drożdże i cukier. Do baniaka wsypać pozostałe produkty i zalać wodą z cukrem i drożdżami. Zamknąć korkiem z rurką fermentacyjną i pozostawić w zacienionym miejscu na 6 tygodni.
Po 6 tygodniach zlać wężykiem do drugiego baniaka. Pozostawić do klarowania na 6 tygodni.
Proporcje są podane na 7 litrów wody, ale składniki można mnożyć. Ziaren ziół nie można dodawać na oko - musi ich być dokładnie tyle, ile w przepisie.