Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie wino ryżowe z nutką ziołowego aromatu i smaku.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2511
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 111
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4332
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2511
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 111
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4332
Składniki
Zagotować wodę. W lekko ciepłej, ale nie gorącej, rozpuścić drożdże i cukier. Do baniaka wsypać pozostałe produkty i zalać wodą z cukrem i drożdżami. Zamknąć korkiem z rurką fermentacyjną i pozostawić w zacienionym miejscu na 6 tygodni.
Po 6 tygodniach zlać wężykiem do drugiego baniaka. Pozostawić do klarowania na 6 tygodni.
Proporcje są podane na 7 litrów wody, ale składniki można mnożyć. Ziaren ziół nie można dodawać na oko - musi ich być dokładnie tyle, ile w przepisie.