Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
piękne wspomnienie ciepłego lata
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 516
Składniki
Wiśnie wydrylować, zasypać cukrem i przechowywać w chłodzie aż puszczą sok , co trwa ok.7 dni- codziennie merdamy całość by cukier się rozpuścił.
Po tym czasie, przeciskamy wiśnie przez gazę, odzielając sok od owoców. Sok stanowi podstawę wiśniówki, owoce natomiast radzę zesmażyć jak na powidło i dodatkowo mamy dżemik na zimę.
Mieszamy sok ze spirytem w proporcji : 900 ml soku , 500 ml spitytusu, co nam daje około 35 "woltów" i dość gęstą konsystencję gotowego produktu.
Proponuję przez kilka miesięcy powstrzymać się od pokusy konsumpcji tego "złota", gdyż ta naleweczka winna sobie posiedzieć w chłodzie i odpocząć tak długo, aż znów zatęsknimy za latem.
Smacznego i ostrożnego degustowania.