Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pomysł na wodę smakową. Tym razem w roli głównej czerwone owoce.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11034
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 235
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 371
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11034
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 235
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 371
Składniki
Owoce dokładnie myjemy. Połowę truskawek przecinamy na pół, drugą część zostawiamy w całości. Owoce wrzucamy do dzbanka. Czereśnie/wiśnie również dzielimy na dwie części: jedne zostawiamy w całości, drugie dzielimy na połówki i wyciągamy pestkę. Dorzucamy do truskawek. Umyte listki mięty ściskamy kilka razy w rękach (aby uwolniły więcej aromatu), dodajemy do owoców i zalewamy wodą. Odstawiamy do lodówki. Przed podaniem możemy dorzucić kilka kostek lodu.