Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakwas buraczany Agnieszki Maciąg robi furorę już od wielu lat. To właśnie dzięki niemu modelka nie tylko nie wygląda na swój wiek, ale również cieszy się doskonałym zdrowiem. Nic dziwnego, gdyż wiele badań udowodniło, iż naturalny zakwas buraczany doskonale wpływa na nasz organizm, pomagając w usuwaniu toksyn z organizmu, usprawniając krążenie oraz wzmacniając odporność. Włącz go do swojej diety, a szybko zauważysz pierwsze efekty. Fot. AKPA/Kurnikowski/123RF/Picsel
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1211
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1211
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
        
        
                Składniki
Umyte i obrane ze skórki buraki pokrój w grube plastry lub w dużą kostkę. Następnie ułóż je w kamionce, przekładając je dodatkowo czosnkiem, zielem angielskim i listkami laurowymi.
Przegotowaną i ostudzoną wodę wymieszaj z solą, a następnie tak przygotowaną solanką zalej buraki w kamionce. Zwróć uwagę, aby płyn przykrył warzywa. Możesz dodatkowo obciążyć je np. talerzykiem.
Przykryte naczynie z burakami odstaw w ciepłe miejsce na około 5 do 7 dni. Gotowy zakwas buraczany Agnieszki Maciąg przecedź i rozlej do szklanych butelek. Przechowuj w lodówce.