Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakwas buraczany Agnieszki Maciąg robi furorę już od wielu lat. To właśnie dzięki niemu modelka nie tylko nie wygląda na swój wiek, ale również cieszy się doskonałym zdrowiem. Nic dziwnego, gdyż wiele badań udowodniło, iż naturalny zakwas buraczany doskonale wpływa na nasz organizm, pomagając w usuwaniu toksyn z organizmu, usprawniając krążenie oraz wzmacniając odporność. Włącz go do swojej diety, a szybko zauważysz pierwsze efekty. Fot. AKPA/Kurnikowski/123RF/Picsel
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2430
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421610
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2119
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2430
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421610
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2119
Składniki
Umyte i obrane ze skórki buraki pokrój w grube plastry lub w dużą kostkę. Następnie ułóż je w kamionce, przekładając je dodatkowo czosnkiem, zielem angielskim i listkami laurowymi.
Przegotowaną i ostudzoną wodę wymieszaj z solą, a następnie tak przygotowaną solanką zalej buraki w kamionce. Zwróć uwagę, aby płyn przykrył warzywa. Możesz dodatkowo obciążyć je np. talerzykiem.
Przykryte naczynie z burakami odstaw w ciepłe miejsce na około 5 do 7 dni. Gotowy zakwas buraczany Agnieszki Maciąg przecedź i rozlej do szklanych butelek. Przechowuj w lodówce.