Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakwas buraczany Agnieszki Maciąg robi furorę już od wielu lat. To właśnie dzięki niemu modelka nie tylko nie wygląda na swój wiek, ale również cieszy się doskonałym zdrowiem. Nic dziwnego, gdyż wiele badań udowodniło, iż naturalny zakwas buraczany doskonale wpływa na nasz organizm, pomagając w usuwaniu toksyn z organizmu, usprawniając krążenie oraz wzmacniając odporność. Włącz go do swojej diety, a szybko zauważysz pierwsze efekty. Fot. AKPA/Kurnikowski/123RF/Picsel
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19838
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242792
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19838
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6892
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242792
Składniki
Umyte i obrane ze skórki buraki pokrój w grube plastry lub w dużą kostkę. Następnie ułóż je w kamionce, przekładając je dodatkowo czosnkiem, zielem angielskim i listkami laurowymi.
Przegotowaną i ostudzoną wodę wymieszaj z solą, a następnie tak przygotowaną solanką zalej buraki w kamionce. Zwróć uwagę, aby płyn przykrył warzywa. Możesz dodatkowo obciążyć je np. talerzykiem.
Przykryte naczynie z burakami odstaw w ciepłe miejsce na około 5 do 7 dni. Gotowy zakwas buraczany Agnieszki Maciąg przecedź i rozlej do szklanych butelek. Przechowuj w lodówce.