Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakwas buraczany bardzo dobry na wzmocnienie naszej odporności.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 215
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34114
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 512
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3344
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 215
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34114
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 512
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 3344
Składniki
Na początku muszę zaznaczyć, że jest to przepis na słoik litrowy. - Wyparzamy słoik, - Gotujemy wodę, - Myjemy, obieramy buraczki i jabłko. Kroimy w cienkie paski. (Kroimy tak dlatego żeby jak najwięcej pozyskać soku z buraków i jabłka) - Czosnek można pokroić, naciąć lub rozgnieść.
Teraz już pójdzie bardzo szybko:-) Do słoika po kolei wrzucamy: - Połowę pokrojonych buraczków, - Jabłko, - ząbek czosnku, liść laurowy, - Druga połowa buraczków, - Czosnek, ziele angielskie, pieprz i liść laurowy. Zalewamy to wszystko letnią wodą. Możemy użyć np. gazy i użyć gumki i to będzie służyć za przykrycie słoika. Odstawiamy w ciemne, ciepłe miejsce. I po około 6,7 dniach nasz zakwas buraczany jest gotowy. Nie zapominajcie tak co drugi dzień zdjąć gromadzącą się pianę żeby nie pojawiła się pleśń. Smacznego życzę i zapraszam także do obejrzenia filmu!!!!! Link pod spodem!