Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakwas buraczany bardzo dobry na wzmocnienie naszej odporności.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 240
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27201
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 240
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27201
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Na początku muszę zaznaczyć, że jest to przepis na słoik litrowy. - Wyparzamy słoik, - Gotujemy wodę, - Myjemy, obieramy buraczki i jabłko. Kroimy w cienkie paski. (Kroimy tak dlatego żeby jak najwięcej pozyskać soku z buraków i jabłka) - Czosnek można pokroić, naciąć lub rozgnieść.
Teraz już pójdzie bardzo szybko:-) Do słoika po kolei wrzucamy: - Połowę pokrojonych buraczków, - Jabłko, - ząbek czosnku, liść laurowy, - Druga połowa buraczków, - Czosnek, ziele angielskie, pieprz i liść laurowy. Zalewamy to wszystko letnią wodą. Możemy użyć np. gazy i użyć gumki i to będzie służyć za przykrycie słoika. Odstawiamy w ciemne, ciepłe miejsce. I po około 6,7 dniach nasz zakwas buraczany jest gotowy. Nie zapominajcie tak co drugi dzień zdjąć gromadzącą się pianę żeby nie pojawiła się pleśń. Smacznego życzę i zapraszam także do obejrzenia filmu!!!!! Link pod spodem!