Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekki i zwiewny jak zefirek a do tego przepyszny
2 płaskie łyżki mięty i skórkę otartą z 1 cytryny zalej 1 l wrzątku. Przykryj i podgrzewaj na najmniejszym ogniu (niedopuszczając do zagotowania) 15 minut.
Przecedź. Dopraw 2 łyżkami miodu i 2 łyżkami cukru. Dodaj sok wyciśnięty z 1 cytryny.
Mocno ochłodź. Podawaj z plasterkiem cytryny i listkiem mięty w szklaneczce.
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 84
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 74
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 84
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 74
Składniki
2 płaskie łyżki mięty i skórkę otartą z 1 cytryny zalej 1 l wrzątku. Przykryj i podgrzewaj na najmniejszym ogniu (niedopuszczając do zagotowania) 15 minut.
Przecedź. Dopraw 2 łyżkami miodu i 2 łyżkami cukru. Dodaj sok wyciśnięty z 1 cytryny.
Mocno ochłodź. Podawaj z plasterkiem cytryny i listkiem mięty w szklaneczce.
Przepisy Napoje
Napoje
Koktajl z bananem i z kiwi
Napoje
Kiszon bengalski
Napoje
Cytrynówka bengalska
Napoje
Nalewka z mniszka lekarskiego na spirytusie
Koktajl z bananem i z kiwi
Pyszny, lekko kwaskowaty, gesty i zdrowy, koktajl z bananem i kiwi to poezja...
Odsłon: 723
Kiszon bengalski
Zakwas, barszcz, buraczki. Samo zdrowie. Trzy w jednym. Zero waste. Brawo ja....
Odsłon: 178