Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekki i zwiewny jak zefirek a do tego przepyszny
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 772
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 497
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 772
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 497
Składniki
2 płaskie łyżki mięty i skórkę otartą z 1 cytryny zalej 1 l wrzątku. Przykryj i podgrzewaj na najmniejszym ogniu (niedopuszczając do zagotowania) 15 minut.
Przecedź. Dopraw 2 łyżkami miodu i 2 łyżkami cukru. Dodaj sok wyciśnięty z 1 cytryny.
Mocno ochłodź. Podawaj z plasterkiem cytryny i listkiem mięty w szklaneczce.