Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urzekła mnie herbatka kwiatowa, którą nabyłam w jednym ze sklepów. Do tej pory piłam taką w herbaciarni. Wygląd rozwijającego się po woli,podczas zaparzania kwiatu, robi wrażenie. Smak herbaty zielonej, z nutką kwiatową. W składzie kwiat lilii osmantusa, kwiatów lilii i zielonej herbaty. Najpierw pięknie rozchylają się kwiatki osmantusa ukazując kwiat lilii na podstawce liści zielonej herbaty.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Herbatkę zaparzamy chwilę po zagotowaniu się wody. K Kuleczkę herbaty umieszczamy w gorącej wodzie ok 400 mil, wody. Nakrywamy i parzymy 3 minuty. Spod zielonych listków po woli rozwija się czerwony kwiat. Taki efekt tylko podczas pierwszego zaparzania. Herbatę możemy zaparzać nawet 4 razy tę samą.