Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urzekła mnie herbatka kwiatowa, którą nabyłam w jednym ze sklepów. Do tej pory piłam taką w herbaciarni. Wygląd rozwijającego się po woli,podczas zaparzania kwiatu, robi wrażenie. Smak herbaty zielonej, z nutką kwiatową. W składzie kwiat lilii osmantusa, kwiatów lilii i zielonej herbaty. Najpierw pięknie rozchylają się kwiatki osmantusa ukazując kwiat lilii na podstawce liści zielonej herbaty.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113075
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 461
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 800
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113075
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 461
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 800
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
Herbatkę zaparzamy chwilę po zagotowaniu się wody. K Kuleczkę herbaty umieszczamy w gorącej wodzie ok 400 mil, wody. Nakrywamy i parzymy 3 minuty. Spod zielonych listków po woli rozwija się czerwony kwiat. Taki efekt tylko podczas pierwszego zaparzania. Herbatę możemy zaparzać nawet 4 razy tę samą.