Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś bardzo pyszny, zdrowy i ładny sok. Przez wyciskarkę można z powodzeniem przepuszczać liście szpinaku i tym samym uzyskać wyśmienity sok. Dodałam do niego sporo łodyg selera naciowego, ponieważ właśnie z wyciskarki jest najlepszy, ponieważ podczas wyciskania pozbywamy się łyków. Serdecznie polecam :-)
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1012
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 185
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1012
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 185
Składniki
Jabłka i gruszki myjemy, obieramy ze skóry, kroimy na cząstki i wraz z gniazdami nasiennymi przerzucamy do miski. Podobnie umyte i obrane pomarańcze. Umyte łodygi selera naciowego kroimy na kawałki i wrzucamy do miski. Liście szpinaku myjemy.
W ten sposób przygotowane składniki możemy przepuścić przez wyciskarkę. Szpinak najlepiej partiami dodawać pomiędzy owocami i selerem.
Gotowy sok zawsze przelewam przez sito, w ten sposób pozbywam się piany i tak zwanych "farfocli" - lubię czysty, klarowny sok. Smacznego :-)
Uzyskujemy przepyszny i zdrowy sok. Smacznego :-)