Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i orzeźwiający napój z miodem, kumkwatem, imbirem, kurkumą i cynamonem. Można pić go jeszcze ciepły lub po wystudzeniu.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 118
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 88
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 118
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 88
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
Składniki
Gorącą wodą zalewamy pokrojone w plasterki kumkwaty, cynamon, imbir pokrojony w plasterki, kurkumę i ziarna czerwonego pieprzu. Gdy napar przestygnie (może być jeszcze lekko ciepły) słodzimy go do smaku płynnym miodem. Można pić od razu, ale tak na prawdę najlepszy jest po 2-3 godzinach, gdy przejdzie smakiem wszystkich składników.