Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i orzeźwiający napój z miodem, kumkwatem, imbirem, kurkumą i cynamonem. Można pić go jeszcze ciepły lub po wystudzeniu.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1015
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2860
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 960
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1722
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14660
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1015
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2860
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 960
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1722
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14660
Składniki
Gorącą wodą zalewamy pokrojone w plasterki kumkwaty, cynamon, imbir pokrojony w plasterki, kurkumę i ziarna czerwonego pieprzu. Gdy napar przestygnie (może być jeszcze lekko ciepły) słodzimy go do smaku płynnym miodem. Można pić od razu, ale tak na prawdę najlepszy jest po 2-3 godzinach, gdy przejdzie smakiem wszystkich składników.