Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i orzeźwiający napój z miodem, kumkwatem, imbirem, kurkumą i cynamonem. Można pić go jeszcze ciepły lub po wystudzeniu.
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 541
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 779
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 541
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 779
Składniki
Gorącą wodą zalewamy pokrojone w plasterki kumkwaty, cynamon, imbir pokrojony w plasterki, kurkumę i ziarna czerwonego pieprzu. Gdy napar przestygnie (może być jeszcze lekko ciepły) słodzimy go do smaku płynnym miodem. Można pić od razu, ale tak na prawdę najlepszy jest po 2-3 godzinach, gdy przejdzie smakiem wszystkich składników.