Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i orzeźwiający napój z miodem, kumkwatem, imbirem, kurkumą i cynamonem. Można pić go jeszcze ciepły lub po wystudzeniu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11975
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16523
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5322
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11975
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16523
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5322
Składniki
Gorącą wodą zalewamy pokrojone w plasterki kumkwaty, cynamon, imbir pokrojony w plasterki, kurkumę i ziarna czerwonego pieprzu. Gdy napar przestygnie (może być jeszcze lekko ciepły) słodzimy go do smaku płynnym miodem. Można pić od razu, ale tak na prawdę najlepszy jest po 2-3 godzinach, gdy przejdzie smakiem wszystkich składników.