Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na tosty a chleba w domu brak ? Nic się nie stało - upiecz ten chleb i smakowitymi tostami się zajadaj.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12004
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 138
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8818
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155470
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1193
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12004
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 138
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8818
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155470
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1193
Składniki
Drożdże rozcieramy z cukrem - odstawiamy do czasu aż uzyskają płynną konsystencję. Następnie zaczyn łączymy z pozostałymi składnikami. Zagniatamy elastyczne, pulchne ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia, ciasto podwaja objętość.
Następnie przegniatamy ciasto i przekładamy do keksówki (25cm) wysmarowanej masłem i obsypanej mąką, odstawiamy do wyrośnięcia na około pół godziny. Kostki lodu wrzucamy do nagrzanego piekarnika, wstawiamy chleb i pieczemy go w temperaturze 190'C około 45 minut. Chleb jest upieczony jeżeli pukając od spodu słyszymy głuchy odgłos. Smacznego!