Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek bananowy jest najbardziej znanym wypiekiem w Stanach Zjednoczonych. Idealnie miękki, rozpływający się w ustach, z ulubionymi dodatkami pasuje do kawki jak nic! Do jego przyrządzenia nie ma potrzeby użycia miksera, wszystko miesza się widelcem. Najlepiej jest użyć banany mocno dojrzałe - ja kupuję świeże banany i przechowuję w lodówce, dopóki skórka wyraźnie nie zmieni barwy na intensywnie ciemną, wtedy banany są najsłodsze i najlepsze :) Ciasto bananowe utrzymuje swieżość ok. 5 dni, ale koniecznie musi być pod przykryciem! Można je też mrozić, ale przy jego smaku i czasie przygotowania myślę, że nie jest to konieczne :)
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 142
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3760
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 170
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 142
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3760
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 170
Składniki
W misce rozgniatamy banany widelcem, dodajemy roztopione, ale nie gorące masło, cukier trzcinowy, 1 roztrzepane jajko, ekstrakt z wanilii, sól i przesianą mąkę tortową z sodą. Całość mieszamy do momentu połączenia się składników. Na koniec wsypujemy rodzynki.
Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy do niej ciasto. Chlebek pieczemy ok 1 godz. w 170*C do tzw. suchego patyczka.
zdj