Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo w gębie, ot po prostu :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11611
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 78
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8056
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155103
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1117
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11611
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 78
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8056
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155103
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1117
Składniki
Robimy zaczyn. Mleko lekko podgrzewamy dodajemy cukier i drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia. Czosnek obieramy - przciskamy.
Do zaczynu wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, czosnek, celube (poszatkowane) i sól. Wyrabiamy ciasto - jeśli za rzadkie można dosypac mąki.
Wyrabiamy aż ciasto zacznie odchodzić od ręki. Wszystko wkładamy do wcześniej wysmarowanej placy, wąskiej podłużnej, zostawiamy na chwilę do wyrośnięcia i do piekarnika
Pieczemy ok. 20 minut w temp. 200 stopni.