Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Korzenny chlebek"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11745
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 90
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8297
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155215
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1141
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11745
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 90
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8297
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155215
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1141
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem. Obrany batat zetrzyj na tarce, wymieszaj z kefirem. Mąkę przesiej z sodą oczyszczoną, mieszanką kardamonu i cynamonu oraz opakowaniem cukru waniliowego. Do masy jajecznej wlej olej, zmiksuj. Dodaj ziemniaki z kefirem, a potem mąkę.
wymieszaj, przełóż do wyłożonej pergaminem formy (tzw. keksówki). Piecz 50 min w temp. 170 st. Gotowy chlebek wystudź. Lukier przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Polej chlebek, udekoruj imbirem.
10 porcji, czas ok. 75 min; porcja – 220 kcal, cena 1 zł.Źródło: Świat kobiety