Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy wie, że domowe pieczywo jest najlepsze :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12093
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 153
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8897
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155550
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1215
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12093
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 153
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8897
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155550
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1215
Składniki
Z mleka, drożdży, cukru i dwóch łyżek mąki zrobić zaczyn. Odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Wyrośnięty zaczyn wlać do mąki, wymieszać łyżką, a następnie rękoma wyrobić ciasto. Podczas ugniatania porcjami wlewać olej. Ciasto zrobi się sprężyste, zagniatamy jeszcze ok 10 minut. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 50 minut nakrywamy ściereczką. Po tym czasie ciasto ponownie krótko zagniatamy i formujemy z niego osiem bułeczek. Pieczemy 25 minut w 160 * opcja dół.