Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie na śniadanie.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 777
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5395
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17622
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 777
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5395
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17622
Składniki
Chleb tostowy kroimy na 3 części. Szynkę, paprykę drobno kroimy. Pomidora kroimy w cienkie plasterki Jaja rozbijamy, wrzucamy do miseczki zawartość, solimy i pieprzymy. Całość trzeba porządnie wymieszać. Rozgrzewamy patelnie, wrzucamy kawałek masła. Po roztopieniu masła namaczamy każdą część chleba tostowego w jajku i kładziemy na patelnię. Pozostałą zawartość miski wlewamy równomiernie na patelnię. Smażymy aż nam spód się zarumieni (już na mniejszym ogniu około 5,10min). Następnie całość przewracamy na drugą stronę. Zarumienioną stronę polewamy ketchupem i rozsmarowujemy go po całości. Kładziemy na górę, dookoła pomidora, kładziemy szynkę i paprykę. A na sam koniec rozsypujemy nasz ser żółty. Teraz całość przykrywamy pokrywką i smażymy aż nam ser żółty się roztopi. Teraz możemy wyjąć na talerz i cieszyć się smakiem. Zapraszam do obejrzenia filmu z przygotowań. Link pod spodem!!! Życzę smacznego i trzymajcie się zdrowo!!!! Pozdrowienia:-)