Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Aromatyczny chlebek z dyni z tymiankiem"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13211
Składniki
80 minut • Porcja 200 kcal • Koszt porcji ok. 90 gr • Przepis na 6-8 porcji.
Masło rozpuść na małym ogniu. Dodaj posiekaną cebulę i 2 łyżeczki tymianku. Podgrzewaj 3-4 minuty. Odstaw z ognia.
Do dużej miski wsyp przesianą mąkę z solą, sodą i gałką muszkatołową. Dodaj cukier.
Dynię, mleko, jajka i olej zmiksuj z podsmażoną cebulą. Odłóż łyżkę masy. Połącz z mąką z przyprawami. Przełóż ciasto do foremki 10x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Powierzchnię posmaruj odłożoną masą dyniową, na wierzch wyłóż plasterki dyni i posyp resztą tymianku.
Piecz w 180°C około godziny (do suchego patyczka). Pozostaw w uchylonym piekarniku 10 minut i dopiero wyjmij.Źródło: Kobieta i życie