Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Aromatyczny chlebek z dyni z tymiankiem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 342
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 151
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 106
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 342
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 151
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 106
Składniki
80 minut • Porcja 200 kcal • Koszt porcji ok. 90 gr • Przepis na 6-8 porcji.
Masło rozpuść na małym ogniu. Dodaj posiekaną cebulę i 2 łyżeczki tymianku. Podgrzewaj 3-4 minuty. Odstaw z ognia.
Do dużej miski wsyp przesianą mąkę z solą, sodą i gałką muszkatołową. Dodaj cukier.
Dynię, mleko, jajka i olej zmiksuj z podsmażoną cebulą. Odłóż łyżkę masy. Połącz z mąką z przyprawami. Przełóż ciasto do foremki 10x20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Powierzchnię posmaruj odłożoną masą dyniową, na wierzch wyłóż plasterki dyni i posyp resztą tymianku.
Piecz w 180°C około godziny (do suchego patyczka). Pozostaw w uchylonym piekarniku 10 minut i dopiero wyjmij.Źródło: Kobieta i życie