Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i chrupiące bagietki, bardzo proste do wykonania, warte spróbowania. Z poniższego przepisu wyjdą 2 sztuki o długości ok. 40 cm.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9554
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 5961
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2622
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9554
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 5961
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2622
Składniki
Z drożdży i cukru zrobić płynny zaczyn. W misce wymieszać pozostałe składniki, wlać masło (lub olej), zaczyn i wyrobić elastyczne ciasto. Miskę przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Następnie podzielić na dwie części i uformować bagietki. Przełożyć do formy na bagietki lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, z którego można uformować rynienki na bagietki. Ciasto ponacinać i czekać do ponownego wyrośnięcia ok. 20-30 minut. Piec w 200 stopniach 20-25 minut do zrumienienia. Smacznego!!!