Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i chrupiące bagietki, bardzo proste do wykonania, warte spróbowania. Z poniższego przepisu wyjdą 2 sztuki o długości ok. 40 cm.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14576
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19642
Składniki
Z drożdży i cukru zrobić płynny zaczyn. W misce wymieszać pozostałe składniki, wlać masło (lub olej), zaczyn i wyrobić elastyczne ciasto. Miskę przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Następnie podzielić na dwie części i uformować bagietki. Przełożyć do formy na bagietki lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, z którego można uformować rynienki na bagietki. Ciasto ponacinać i czekać do ponownego wyrośnięcia ok. 20-30 minut. Piec w 200 stopniach 20-25 minut do zrumienienia. Smacznego!!!