Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i chrupiące bagietki, bardzo proste do wykonania, warte spróbowania. Z poniższego przepisu wyjdą 2 sztuki o długości ok. 40 cm.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 324
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 59
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 90
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 324
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 59
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 90
Składniki
Z drożdży i cukru zrobić płynny zaczyn. W misce wymieszać pozostałe składniki, wlać masło (lub olej), zaczyn i wyrobić elastyczne ciasto. Miskę przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Następnie podzielić na dwie części i uformować bagietki. Przełożyć do formy na bagietki lub na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, z którego można uformować rynienki na bagietki. Ciasto ponacinać i czekać do ponownego wyrośnięcia ok. 20-30 minut. Piec w 200 stopniach 20-25 minut do zrumienienia. Smacznego!!!