Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz wielkanocny w chlebie"
Szybka i smaczna
Odsłon: 13860
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 32
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10187
Szybka i smaczna
Odsłon: 13860
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 32
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 10187
Składniki
Boczek przesmaż chwilę na suchej, mocno rozgrzanej patelni, po czym wrzuć go do garnka wypełnionego wrzątkiem. Dodaj białą kiełbasę, liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, sól i świeżo zmielony pieprz.
Gotuj zupę na małym ogniu około pół godziny, co jakiś czas mieszając. Następnie wyjmij kiełbasę i boczek – i odłóż na później.
Śmietanę wlej do miski, dodaj kilka łyżek wrzącego barszczu oraz drobno starty chrzan. Całość wymieszaj na gładką masę i wlej do garnka.
W drugim naczyniu rozprowadź w zimnej wodzie mąkę pszenną i również dolej do zupy. Trzymaj ją na ogniu jeszcze kilka minut.
Gotowy barszcz wlej do wydrążonych małych chlebków. Do każdej porcji włóż po połówce białej kiełbasy, kawałki boczku oraz jajka ugotowane na twardo. Udekoruj natką pietruszki.
Czas przygotowania: 60 min. 1 porcja = 280 kcalŹródło: Kurier TV