ekspresowe bułeczki bezglutenowe z dodatkiem ziaren słonecznika
bezglutenowe bułki
Składniki
- 250 g bezglutenowego mixu mąk
- 100 g mąki kukurydzianej
- 1 jajo
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżki oliwy
- 175 ml mleka
- garść nasion słonecznika
- sól
Składniki
- 250 g bezglutenowego mixu mąk
- 100 g mąki kukurydzianej
- 1 jajo
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżki oliwy
- 175 ml mleka
- garść nasion słonecznika
- sól

Etapy przygotowania
Składniki suche przesiewam do jednej miski. Jajo rozkłócam z mlekiem i oliwą. Łączę składniki suche i mokre. Dodaję słonecznik /zostawiam trochę do posypania na wierzchu/. Miksuję do dokładnego wymieszania. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza. Formuję osiem kulek. Spłaszczam je i układam na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piekę około 20 minut. Studzę.
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 934

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 320
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 934

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 320



Składniki
- 250 g bezglutenowego mixu mąk
- 100 g mąki kukurydzianej
- 1 jajo
- 2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżki oliwy
- 175 ml mleka
- garść nasion słonecznika
- sól
Składniki suche przesiewam do jednej miski. Jajo rozkłócam z mlekiem i oliwą. Łączę składniki suche i mokre. Dodaję słonecznik /zostawiam trochę do posypania na wierzchu/. Miksuję do dokładnego wymieszania. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza. Formuję osiem kulek. Spłaszczam je i układam na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piekę około 20 minut. Studzę.
Może ona jest królewska, ale kolor jabłek wygląda jakoś siermiężnie.
Pyszne ciacho :)