Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ekspresowe bułeczki bezglutenowe z dodatkiem ziaren słonecznika
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67499
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1852
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67499
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1852
Składniki
Składniki suche przesiewam do jednej miski. Jajo rozkłócam z mlekiem i oliwą. Łączę składniki suche i mokre. Dodaję słonecznik /zostawiam trochę do posypania na wierzchu/. Miksuję do dokładnego wymieszania. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza. Formuję osiem kulek. Spłaszczam je i układam na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piekę około 20 minut. Studzę.