Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczne pieczywo na bazie mąki kukurydzianej. Bez dodatku drożdży. Bez cukru! Bez glutenu! Dodatek prażonej cebulki sprawia, że chlebek jest jeszcze smaczniejszy!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 782
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1412
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 782
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1412
Składniki
Mąkę przesiewamy przez sitko, następnie dodajemy do niej otręby, sodę, sól i prażoną cebulkę. Mieszamy.
W oddzielnej misce miksujemy przez trzy minuty dwa jajka z dwoma szklankami maślanki.
Suche składniki dodajemy do mokrych i miksujemy do momentu połączenia się składników.
Ciasto przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 45-50 minut w 190 stopniach bez termoobiegu (do suchego patyczka). Smacznego!