Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczne pieczywo na bazie mąki kukurydzianej. Bez dodatku drożdży. Bez cukru! Bez glutenu! Dodatek prażonej cebulki sprawia, że chlebek jest jeszcze smaczniejszy!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94111
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2790
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3576
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1659
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2348
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94111
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2790
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3576
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1659
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2348
Składniki
Mąkę przesiewamy przez sitko, następnie dodajemy do niej otręby, sodę, sól i prażoną cebulkę. Mieszamy.
W oddzielnej misce miksujemy przez trzy minuty dwa jajka z dwoma szklankami maślanki.
Suche składniki dodajemy do mokrych i miksujemy do momentu połączenia się składników.
Ciasto przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 45-50 minut w 190 stopniach bez termoobiegu (do suchego patyczka). Smacznego!