Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczne pieczywo na bazie mąki kukurydzianej. Bez dodatku drożdży. Bez cukru! Bez glutenu! Dodatek prażonej cebulki sprawia, że chlebek jest jeszcze smaczniejszy!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2901
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421996
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2211
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2901
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421996
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2211
Składniki
Mąkę przesiewamy przez sitko, następnie dodajemy do niej otręby, sodę, sól i prażoną cebulkę. Mieszamy.
W oddzielnej misce miksujemy przez trzy minuty dwa jajka z dwoma szklankami maślanki.
Suche składniki dodajemy do mokrych i miksujemy do momentu połączenia się składników.
Ciasto przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 45-50 minut w 190 stopniach bez termoobiegu (do suchego patyczka). Smacznego!