Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, mięciutkie bułki z jabłkami, szybkie do zrobienia i bardzo smaczne. Na oleju, wszystko mieszamy reką i gotowe.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 24231
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 181
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 386
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 556
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 24231
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 181
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 386
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 556
Składniki
Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Twarożek, olej, cukier i cukier waniliowy wymieszać w misce. Dodać mąkę, wymieszana z proszkiem do pieczenia. Zamieszać ręką.
Dodać kawałki jabłek. Ciasto jest dość gęste i klejące, ale tak ma być. Ulepić 6 do 9 bułeczek* i umieścić je na foremce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 minut.
Do małej miseczki wsypuję cukier z cynamonem. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze ciepłe bułeczki obtaczam w drobnym cukrze i cynamonie. Gotowe :-)