Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, mięciutkie bułki z jabłkami, szybkie do zrobienia i bardzo smaczne. Na oleju, wszystko mieszamy reką i gotowe.
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 232
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 819
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1399
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25041
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 232
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 819
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1399
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25041
Składniki
Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Twarożek, olej, cukier i cukier waniliowy wymieszać w misce. Dodać mąkę, wymieszana z proszkiem do pieczenia. Zamieszać ręką.
Dodać kawałki jabłek. Ciasto jest dość gęste i klejące, ale tak ma być. Ulepić 6 do 9 bułeczek* i umieścić je na foremce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 25 minut.
Do małej miseczki wsypuję cukier z cynamonem. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze ciepłe bułeczki obtaczam w drobnym cukrze i cynamonie. Gotowe :-)