Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Boczek zapiekany z chlebem"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5559
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34555
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2185
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5559
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34555
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2185
Składniki
Sześć kromek pieczywa tostowego namocz w mleku. Lekko osącz (mleko zachowaj). Wyłóż nimi dno naczynia żaroodpornego.
Cebulę obierz, posiekaj. Paprykę umyj, oczyść, pokrój w drobną kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj paprykę, wymieszaj, podsmaż. Lekko ostudź, rozłóż w formie na tostach.
Pozostałe kromki przekrój na pół na trójkąty, namocz w mleku, ułóż na warzywach w rządkach po dwie, zakładając je lekko na siebie.
Jajka roztrzep z solą, pieprzem, ostrą papryką, przyprawą do pizzy lub oregano. Polej zapiekankę, posyp wiórkami masła, startym serem i przyprawą do pizzy.
Zapiekaj ok. 20 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie