Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, własnej roboty i oryginalne bułeczki...czegóż chcieć więcej... ;)
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 174
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 358
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10879
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 174
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 358
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10879
Składniki
Drożdże połączyć z brązowym cukrem. Następnie dodać pozostałe składniki-poza olejem!!! (kefir w temp. pokojowej) i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do napuszenia. Olej przelać na blat, przełożyć ciasto, przerobić z olejem i uformować wałek wielkości ok. 60x8 cm. Ciąć bułeczki.
Następnie obficie posypać mąką i przenieść na blachę. Pozostawić na kwadrans do napuszenia. Piec w temp. 200 stopni przez ok. 15 min. Smacznego!