Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, własnej roboty i oryginalne bułeczki...czegóż chcieć więcej... ;)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 113
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 298
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1218
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2198
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25571
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 113
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 298
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1218
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2198
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25571
Składniki
Drożdże połączyć z brązowym cukrem. Następnie dodać pozostałe składniki-poza olejem!!! (kefir w temp. pokojowej) i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do napuszenia. Olej przelać na blat, przełożyć ciasto, przerobić z olejem i uformować wałek wielkości ok. 60x8 cm. Ciąć bułeczki.
Następnie obficie posypać mąką i przenieść na blachę. Pozostawić na kwadrans do napuszenia. Piec w temp. 200 stopni przez ok. 15 min. Smacznego!