Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, własnej roboty i oryginalne bułeczki...czegóż chcieć więcej... ;)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1549
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 827
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1549
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 827
Składniki
Drożdże połączyć z brązowym cukrem. Następnie dodać pozostałe składniki-poza olejem!!! (kefir w temp. pokojowej) i wyrobić ciasto drożdżowe. Odstawić w ciepłe miejsce do napuszenia. Olej przelać na blat, przełożyć ciasto, przerobić z olejem i uformować wałek wielkości ok. 60x8 cm. Ciąć bułeczki.
Następnie obficie posypać mąką i przenieść na blachę. Pozostawić na kwadrans do napuszenia. Piec w temp. 200 stopni przez ok. 15 min. Smacznego!