Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne bułeczki na śniadanie do pracy.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 855
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 48
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2114
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4117
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 855
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 48
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2114
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4117
Składniki
Wykonanie nadzienia: Masło, posiekaną pietruszkę i przeciśnięty przez praskę czosnek dobrze wymieszać. Wykonanie bułeczek: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wyrobić ręką aby nie kleiły się do dłoni i odstawić na godzinę do wyrośnięcia lub trochę dłużej. Ciasto podzielić na 8 lub 12 części, uformować bułeczki. Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zostawić jeszcze na pół godziny do wyrośnięcia. Następnie bułeczki posmarować rozmąconym jajkiem ponacinać w kilku miejscach i wyłożyć przygotowane nadzienie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut lub do zrumienienia.