Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne bułeczki na śniadanie do pracy.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4335
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7292
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85585
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4335
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7292
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85585
Składniki
Wykonanie nadzienia: Masło, posiekaną pietruszkę i przeciśnięty przez praskę czosnek dobrze wymieszać. Wykonanie bułeczek: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wyrobić ręką aby nie kleiły się do dłoni i odstawić na godzinę do wyrośnięcia lub trochę dłużej. Ciasto podzielić na 8 lub 12 części, uformować bułeczki. Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zostawić jeszcze na pół godziny do wyrośnięcia. Następnie bułeczki posmarować rozmąconym jajkiem ponacinać w kilku miejscach i wyłożyć przygotowane nadzienie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut lub do zrumienienia.