Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pychota.
Odsłon: 750
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5066
Polecam, pychota.
Odsłon: 750
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5066
Składniki
drodze rozetrzec z lyzka cukru i maki i dodac do reszty skladnikow. dobrze wyrobic by ciasto bylo elastyczne. odstawic do wyrosniecia do podwojenia objetosci ( w cieple miejsce) . po wyrosnieciu wyrobic jeszcze raz. Odrywac kawalki ciasta i walkowac owalne kolka w ktorych robic po dwa naciecia pionowe a miedzy nie ukladac nadzienie( w moim przypadku bialy ser). kazdy koniec buleczki przeciagnac przez przeciwlwgle naciecie. posmarowac rozbeltanym jajem i piec w nagrzanym piekarniku okolo 20 min 170st. mozna polukrowac. LUKIER: 1 lyzka kwasnej smietany i filizanka cukru pudru. Smacznego;)