Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekąc jakiś czas temu rogaliki drożdżowe, nie wiedziałam, że będą one takie pyszne. Tym razem postanowiłam zrobić bułeczki z tego ciasta i wykorzystać sezonowe owoce. Wyszły wspaniałe. Wypróbujcie sami ;)
Wykonanie nadzienia z rabarbaru:
Rabarbar opłukać, obrać i pokroić. Wrzucić na patelnię, posypać cukrem i podsmażyć, przestudzić.
Wykonanie nadzienia z sera:
Ser utrzeć z żółtkiem i cukrem pudrem.
Wykonanie kruszonki:
Składniki (1/2 kostki margaryny, 3 łyżki cukru pudu, 8 łyżek mąki) wrzucić do miseczki, ugniatać do momentu powstania grudek.
Wykonanie ciasta:
Drożdże rozetrzeć z cukrem. Dodać jajka, żółtka, letnie mleko i rozpuszczoną margarynę. Połączyć składniki, dodać mąkę. Zagnieść ciasto, podzielić je na mniejsze kawałki, położyć na stolnicy, podsypać mąką i rozwałkować. Rozłożyć nadzienie, przykryć warstwą ciasta, posypać bułką tartą i wykroić większą szklanką bułeczki (postępować tak z każdym nadzieniem: truskawkowym, rabarbarowym i serowo-truskawkowym- aż do wykończenia). Następnie ułożyć je na blasze wyścielonej pergaminem, posmarować wodą, posypać kruszonką i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec na rumiany kolor, przestudzić, polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 177
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 482
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 405
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4295
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 177
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 482
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 405
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4295
Składniki
Wykonanie nadzienia z rabarbaru: Rabarbar opłukać, obrać i pokroić. Wrzucić na patelnię, posypać cukrem i podsmażyć, przestudzić. Wykonanie nadzienia z sera: Ser utrzeć z żółtkiem i cukrem pudrem. Wykonanie kruszonki: Składniki (1/2 kostki margaryny, 3 łyżki cukru pudu, 8 łyżek mąki) wrzucić do miseczki, ugniatać do momentu powstania grudek.
Wykonanie ciasta: Drożdże rozetrzeć z cukrem. Dodać jajka, żółtka, letnie mleko i rozpuszczoną margarynę. Połączyć składniki, dodać mąkę. Zagnieść ciasto, podzielić je na mniejsze kawałki, położyć na stolnicy, podsypać mąką i rozwałkować. Rozłożyć nadzienie, przykryć warstwą ciasta, posypać bułką tartą i wykroić większą szklanką bułeczki (postępować tak z każdym nadzieniem: truskawkowym, rabarbarowym i serowo-truskawkowym- aż do wykończenia). Następnie ułożyć je na blasze wyścielonej pergaminem, posmarować wodą, posypać kruszonką i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec na rumiany kolor, przestudzić, polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Kolorowa focaccia
Pieczywo
pszenny chleb nocny
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Bułki z pesto z pietruszki i bazylii
Kolorowa focaccia
Kto powiedział, że gotowanie musi być nudne? Przyrządź prostą i kolorową foca...
Odsłon: 121
pszenny chleb nocny
Przepyszny chleb o sprężystym miąższu i grubej, chrupiącej skórce. Mimo, że c...
Odsłon: 9062