Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekąc jakiś czas temu rogaliki drożdżowe, nie wiedziałam, że będą one takie pyszne. Tym razem postanowiłam zrobić bułeczki z tego ciasta i wykorzystać sezonowe owoce. Wyszły wspaniałe. Wypróbujcie sami ;)
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1163
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 129
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 447
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1163
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 129
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 447
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Składniki
Wykonanie nadzienia z rabarbaru: Rabarbar opłukać, obrać i pokroić. Wrzucić na patelnię, posypać cukrem i podsmażyć, przestudzić. Wykonanie nadzienia z sera: Ser utrzeć z żółtkiem i cukrem pudrem. Wykonanie kruszonki: Składniki (1/2 kostki margaryny, 3 łyżki cukru pudu, 8 łyżek mąki) wrzucić do miseczki, ugniatać do momentu powstania grudek.
Wykonanie ciasta: Drożdże rozetrzeć z cukrem. Dodać jajka, żółtka, letnie mleko i rozpuszczoną margarynę. Połączyć składniki, dodać mąkę. Zagnieść ciasto, podzielić je na mniejsze kawałki, położyć na stolnicy, podsypać mąką i rozwałkować. Rozłożyć nadzienie, przykryć warstwą ciasta, posypać bułką tartą i wykroić większą szklanką bułeczki (postępować tak z każdym nadzieniem: truskawkowym, rabarbarowym i serowo-truskawkowym- aż do wykończenia). Następnie ułożyć je na blasze wyścielonej pergaminem, posmarować wodą, posypać kruszonką i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec na rumiany kolor, przestudzić, polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.