Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-09-2014
Bułeczki na śniadanie,kolacje jak i również do pracy i :)
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 145
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 159
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 239
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 145
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 159
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 239
Składniki
Do miseczka wlać troszkę ciepłego mleka pokruszyć drożdże dodać łyżeczkę cukru i łyżeczkę mąki pozostawić do urośnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na masę. W garnku zagrzać mleko i maragarynę(tak aby się rozpuściła). Do mąki wlać przestudzone mleko i pozostałe składniki wymieszać i pozostawić do podwojenia objętości(ja wyrabiałam ciasto w malakserze).
Kruszonka: 125 g margaryny+0,5 szkl.cukru+0,5 szkl.mąki.Wszystkie składniki połączyć
Rozwałkować ciasto i wycinać krążki do każdego włożyłam po dwie połówki śliwki i obwicie posypałam kruszonką,zostawic na ok 15 min do wyrośnięcia w miedzy czasie nagrzać piekarnik do 180 st i piec ok 25-30 min.Z tej porcji wyszło mi 35 bułeczek. Smacznego!!!