Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-09-2014
Bułeczki na śniadanie,kolacje jak i również do pracy i :)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 102
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 70
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 102
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 70
Składniki
Do miseczka wlać troszkę ciepłego mleka pokruszyć drożdże dodać łyżeczkę cukru i łyżeczkę mąki pozostawić do urośnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na masę. W garnku zagrzać mleko i maragarynę(tak aby się rozpuściła). Do mąki wlać przestudzone mleko i pozostałe składniki wymieszać i pozostawić do podwojenia objętości(ja wyrabiałam ciasto w malakserze).
Kruszonka: 125 g margaryny+0,5 szkl.cukru+0,5 szkl.mąki.Wszystkie składniki połączyć
Rozwałkować ciasto i wycinać krążki do każdego włożyłam po dwie połówki śliwki i obwicie posypałam kruszonką,zostawic na ok 15 min do wyrośnięcia w miedzy czasie nagrzać piekarnik do 180 st i piec ok 25-30 min.Z tej porcji wyszło mi 35 bułeczek. Smacznego!!!