Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki I smaczny deser. Polecam zwlaszcza kiedy goscie dzwonia do drzwi, a tu brak pomyslu na cos slodkiego:)
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1154
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 230
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1154
Składniki
Ser mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym. Odzielamy bialka od zoltek i zoltka dodajemy do sera, mieszamy. Rozkladamy blat ciasta francuskiego I smarujemy go przygotowana masa serowa. Calosc delikatnie zwijamy jak rolade. Kroimy na kopytka grubosci 3-4 cm. Ukladamy je na wylozonej papierem blasze. I tak samo z pozostalymi blatami ciasta. Pokrojone ciastka smarujemy bialkiem I wsuwamy do rozgrzanego do 180 stopni pieca. Pieczemy ok 20 min. Jeszcze cieple posypujemy cukrem pudrem. Smacznego:)