Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki orkiszowo-pszenne, lekko słodkie. Super nadają się do słodkich dodatków takich jak miód czy dżem.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5569
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34557
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2187
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5569
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34557
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2187
Składniki
Suche drożdże mieszamy z mąkami. Masło roztapiamy. Do mąk dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1,5 godziny w ciepłe miejsce. Ciasto dzielimy na równe częsci, formujemy bułeczki. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Bułeczki układamy na blaszce. Możemy posmarować mlekiem. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)