Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki orkiszowo-pszenne, lekko słodkie. Super nadają się do słodkich dodatków takich jak miód czy dżem.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1148
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2220
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4267
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1148
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 187
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2220
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4267
Składniki
Suche drożdże mieszamy z mąkami. Masło roztapiamy. Do mąk dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na 1,5 godziny w ciepłe miejsce. Ciasto dzielimy na równe częsci, formujemy bułeczki. Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia. Bułeczki układamy na blaszce. Możemy posmarować mlekiem. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)