Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosyć często robię różne bułeczki,ale te są łatwe i chyba zawsze wychodzą.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113149
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 557
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 910
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 652
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113149
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 557
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 910
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 652
Składniki
Z drożdzy,ciepłego mleka,cukru i łyżki mąki robię rozczyn i odstawiam na 15 minut.Dodaję resztę mąki,sól,wodę ,masło i wyrabiam ciasto do gładkości.
Odstawiam na ok.godzinę w ciepła miejsce.Wyrabiam bułeczki kładę na blachę. Przykrywam czystą ścierką na ok.20 minut.Piekę w piekarniku 20 minut w tem.200 stopni.Przed pieczeniem można zrobić wgłębienie nożem na bułeczkach,albo posypać np.makiem.