Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosyć często robię różne bułeczki,ale te są łatwe i chyba zawsze wychodzą.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 261
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 261
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 97
Składniki
Z drożdzy,ciepłego mleka,cukru i łyżki mąki robię rozczyn i odstawiam na 15 minut.Dodaję resztę mąki,sól,wodę ,masło i wyrabiam ciasto do gładkości.
Odstawiam na ok.godzinę w ciepła miejsce.Wyrabiam bułeczki kładę na blachę. Przykrywam czystą ścierką na ok.20 minut.Piekę w piekarniku 20 minut w tem.200 stopni.Przed pieczeniem można zrobić wgłębienie nożem na bułeczkach,albo posypać np.makiem.