Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu:) Idealne na śniadanie.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 454
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 98
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 175
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 132
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 454
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 98
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 175
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 132
Składniki
Rozczyn: Z ciepłego mleka , drożdży , cukru i mąki sporządzić rozczyn i odstawić ma 20 minut. Ciasto: Mąkę przesiać na stolnice , dodać cukier , jajka , masło roztopione i wyrośnięty rozczyn. Zarobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Ciasto po wyrośnięciu rozwałkować na prostokąt , posmarować masą serową lub marmoladą , zwinąć w rulon ( jak roladę). Rulonik pokroić na plasterki , poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , zostawić pod przykryciem 25 minut. Można posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec w temp. 190 stopni przez 20 minut. Posypać cukrem pudrem. Ser zemleć ,dodać cukier ,cukier waniliowy i żółtka. Wymieszać . U mnie bułeczki z serem i marmoladą. Z podanych składników wychodzi około 50 bułeczek.