Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bułeczki śmietankowe ze śliwkami i orzechami"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11986
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 134
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8789
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155457
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1188
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11986
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 134
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8789
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155457
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1188
Składniki
<strong>Przepis przysłał Artur Piekut z Nowej Wsi</strong>
Śliwki umyj, wyjmij pestki, pokrój na cienkie plasterki. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cukier wymieszaj. Jajka roztrzep, dodaj olej i śmietanę.
Połącz z suchymi składnikami, dodaj orzechy, wymieszaj. Ciastem napełnij foremki do babeczek, powkładaj plasterki śliwek.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz ok. 20 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie