Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od czasu do czasu lubię zaskoczyć moją rodzinkę, świeżo upieczonymi bułeczkami na śniadanie.
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 60
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 152
Dziś do pracy.
Odsłon: 1407
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 5636
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 60
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 152
Dziś do pracy.
Odsłon: 1407
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 5636
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Dodać sól. W letnim mleku rozmieszać drożdże.Połączyć z mąką. Wyrobić miękkie , elastyczne ciasto. Pod koniec wyrabiania dodać oliwę i jeszcze chwilę wyrabiać.Odstawić do wyrośnięcia . Ponownie zarobić by "odgazować" ciasto. Przełożyć na podsypany mąką blat. Uformować wałek, pociąć na dowolne kawałki i lepić okrągłe lub podłużne bułeczki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na nim bułki i ponownie odstawić na 15 minut by podrosły. Każdą naciąć nożem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni i piec 25 minut.