Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od czasu do czasu lubię zaskoczyć moją rodzinkę, świeżo upieczonymi bułeczkami na śniadanie.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1153
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 188
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2222
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4270
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1153
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 188
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2222
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4270
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Dodać sól. W letnim mleku rozmieszać drożdże.Połączyć z mąką. Wyrobić miękkie , elastyczne ciasto. Pod koniec wyrabiania dodać oliwę i jeszcze chwilę wyrabiać.Odstawić do wyrośnięcia . Ponownie zarobić by "odgazować" ciasto. Przełożyć na podsypany mąką blat. Uformować wałek, pociąć na dowolne kawałki i lepić okrągłe lub podłużne bułeczki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na nim bułki i ponownie odstawić na 15 minut by podrosły. Każdą naciąć nożem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni i piec 25 minut.