Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie smaczne bułeczki na śniadanie i nie tylko.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4838
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13141
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5774
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7380
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4838
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13141
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5774
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7380
Składniki
Drożdże rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody. Wymieszać suche składniki oprócz nasion chia i płatków owsianych. Do ciepłej wody dodać sól, cukier, nasiona chia i oliwę. Następnie do mąki dodać drożdże, zamieszać, dodać wodę i roztrzepane jajko. Wszystko dokładnie wymieszać podsypując ewentualnie mąką , do uzyskania gładkiego ciasta. Dobrze wyrobić. Ciasto podzielić na 6 części i uformować z nich okrągłe bułeczki. Następnie wyłożyć je na blachę posypaną płatkami owsianymi. Pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 30min. Piec w temp. 180 stopni przez około pół godziny. W piekarniku halogenowym - 20 min na jednej stronie i 15 minut na drugiej.