Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są może trochę pracochłonne,ale smakują wybornie. A jak wyglądają aż szkoda je jeść...Dla każdego członka rodziny znajdzie się przy świnkach praca.Przepis pochodzi z czasopisma "MÓJ PRZEPIS"
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 780
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113302
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1310
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 822
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 780
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113302
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1310
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 822
Składniki
Zagnieść ciasto drożdżowe z podanymi składnikami.
Uformować kule, postawić w cieple aby podrosło.
Zagnieść ciasto maślane, gdy drożdżowe podwoi swoją objętość połączyć z ciastem maślanym
Rozwałkować na placki, wycinać szklanką kółka-to będą głowy świnek. Na środek każdego kółka położyć trochę farszu, przykryć drugim kółkiem i dokładnie zlepić brzegi.
Kieliszkiem wykrawać kółka i przekroić na cztery ćwiartki- to będą uszy.
Małym korkiem wykroić ryjki. Oczy z goździków albo z pieprzu.
Ułożyć na blaszce z dala od siebie, posmarować białkiem. Piec 25 minut w 180 C FARSZ
Pieczarki podsmażyć z boczkiem i pokrojoną w kostkę cebulą,można zrobić z farszem z kapusty. SMACZNEGO!