Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są może trochę pracochłonne,ale smakują wybornie. A jak wyglądają aż szkoda je jeść...Dla każdego członka rodziny znajdzie się przy świnkach praca.Przepis pochodzi z czasopisma "MÓJ PRZEPIS"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Zagnieść ciasto drożdżowe z podanymi składnikami.
Uformować kule, postawić w cieple aby podrosło.
Zagnieść ciasto maślane, gdy drożdżowe podwoi swoją objętość połączyć z ciastem maślanym
Rozwałkować na placki, wycinać szklanką kółka-to będą głowy świnek. Na środek każdego kółka położyć trochę farszu, przykryć drugim kółkiem i dokładnie zlepić brzegi.
Kieliszkiem wykrawać kółka i przekroić na cztery ćwiartki- to będą uszy.
Małym korkiem wykroić ryjki. Oczy z goździków albo z pieprzu.
Ułożyć na blaszce z dala od siebie, posmarować białkiem. Piec 25 minut w 180 C FARSZ
Pieczarki podsmażyć z boczkiem i pokrojoną w kostkę cebulą,można zrobić z farszem z kapusty. SMACZNEGO!