Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki drożdżowe z nadzieniem z czerwonych i słodkich malin. Bułeczki znikają w momencie, a robi się je błyskawicznie.
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25747
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 121
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25747
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 121
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Misę przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce na ok 45 minut, do podwojenia objętości.
Po wyrośnięciu ciasto przełożyć na blat i delikatnie zagniatać, tak aby wypuścić duże pęcherze powietrza. Podzielić ciasto na 16 równych części i zostawić na ok 5 minut.
W tym czasie wymieszać maliny łyżką ze skrobią i cukrem. Następnie rozpłaszczyć pierwszy kawałek ciasta na dłoni na placek, nałożyć ok 2 łyżki malin, dokładnie zlepić brzegi ciasta. Nadać podłużny kształt i odłożyć na blachę z papierem do pieczenia łączeniem do dołu.
Uformowane drożdżówki zostawić na 15 minut do podrośnięcia.
Po wyrośnięciu wierzch bułeczek posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez ok 18 minut do złotego koloru. Smacznego