Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki drożdżowe z nadzieniem z czerwonych i słodkich malin. Bułeczki znikają w momencie, a robi się je błyskawicznie.
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8552
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10262
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1423
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8552
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10262
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1423
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Misę przykryć folią i odstawić w ciepłe miejsce na ok 45 minut, do podwojenia objętości.
Po wyrośnięciu ciasto przełożyć na blat i delikatnie zagniatać, tak aby wypuścić duże pęcherze powietrza. Podzielić ciasto na 16 równych części i zostawić na ok 5 minut.
W tym czasie wymieszać maliny łyżką ze skrobią i cukrem. Następnie rozpłaszczyć pierwszy kawałek ciasta na dłoni na placek, nałożyć ok 2 łyżki malin, dokładnie zlepić brzegi ciasta. Nadać podłużny kształt i odłożyć na blachę z papierem do pieczenia łączeniem do dołu.
Uformowane drożdżówki zostawić na 15 minut do podrośnięcia.
Po wyrośnięciu wierzch bułeczek posmarować roztrzepanym jajkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez ok 18 minut do złotego koloru. Smacznego