Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki z przedziałkiem lub bez jak kto woli. Pyszne i sycące, a zarazem mięciutkie . Na słodko i na słono jak kto lubi.
miska, łyżka, robot, stolnica, nóż.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24772
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 76
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24772
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 76
Składniki
Do miski wkruszamy drożdże ,dodajemy trochę letniego mleka , cukier i mąkę . Mieszamy nakrywamy ściereczka i zostawiamy na 15min. Zaczyn zacznie pracować Po tym czasie sypiemu resztę mąki do miseczki dodajemy resztę składników dodajemy zaczyn i wyrabiamy około 10min. Po wyrobieniu ciasta zostawiamy na półtorej godziny do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Następnie formujemy bułeczki , wychodzi koło 8szt. .
Odstawiamy na 40min do wyrośnięcia . Piecyk grzejemy do temperatury 230C. na dół piecyka wstawiamy naczynie z gorąca woda. Bułki przed włożeniem do piekarnika naciśnij tępą strona noża jeśli chcesz mieć bułkę z przedziałkiem. Bułki pieczemy ok. 18 min Bułeczki gotowe . Smacznego