Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepis na pyszne i pulchne bułeczki :)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68782
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2099
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68782
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2099
Składniki
Ciasto: 6 żółtek i olej wymieszaj, dodaj mąkę. Następnie dodaj podgrzane mleko wymieszane z 5 łyżkami cukru i drożdżami. Zagnieć ciasto. Roztopioną margarynę wlej do ciasta i jeszcze raz zagnieć. Odstaw do wyrośnięcia.
Masa serowa: Ser, jajo 4 łyżki cukru cukier wanilinowy i rodzynki wymieszaj ze sobą
Z ciasta uformuj bułeczki i wyłóż na nie trochę sera. Ja posypałam także kruszonką, ale nie trzeba tego robić. Piecz w 160°C przez ok. 20 minut. Smacznego !