Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepis na pyszne i pulchne bułeczki :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4527
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12271
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5671
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4527
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12271
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5671
Składniki
Ciasto: 6 żółtek i olej wymieszaj, dodaj mąkę. Następnie dodaj podgrzane mleko wymieszane z 5 łyżkami cukru i drożdżami. Zagnieć ciasto. Roztopioną margarynę wlej do ciasta i jeszcze raz zagnieć. Odstaw do wyrośnięcia.
Masa serowa: Ser, jajo 4 łyżki cukru cukier wanilinowy i rodzynki wymieszaj ze sobą
Z ciasta uformuj bułeczki i wyłóż na nie trochę sera. Ja posypałam także kruszonką, ale nie trzeba tego robić. Piecz w 160°C przez ok. 20 minut. Smacznego !