Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepis na pyszne i pulchne bułeczki :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112898
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 184
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 445
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 434
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 781
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112898
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 184
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 445
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 434
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 781
Składniki
Ciasto: 6 żółtek i olej wymieszaj, dodaj mąkę. Następnie dodaj podgrzane mleko wymieszane z 5 łyżkami cukru i drożdżami. Zagnieć ciasto. Roztopioną margarynę wlej do ciasta i jeszcze raz zagnieć. Odstaw do wyrośnięcia.
Masa serowa: Ser, jajo 4 łyżki cukru cukier wanilinowy i rodzynki wymieszaj ze sobą
Z ciasta uformuj bułeczki i wyłóż na nie trochę sera. Ja posypałam także kruszonką, ale nie trzeba tego robić. Piecz w 160°C przez ok. 20 minut. Smacznego !