Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bułeczki z wiśniami pod kruszonką"
Ciasto drożdżowe z kruszonką to przepis na idealny podwieczorek. Jest to wypi...
Odsłon: 5766
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1202
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 293
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1202
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 293
Składniki
Pieczenie ich zawsze mnie relaksuje. I jedzenie także! Przepis przysłała Paulina Jakubczak z Zawiercia
Drożdże pokrusz w miseczce, dodaj 2 łyżki mąki, cukier oraz 1/4 szklanki ciepłego mleka. Wymieszaj, odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Masło stop, ostudź. Dodaj do rozczynu razem z resztą składników ciasta, wyrób. Ciasto przykryj ściereczką, odstaw do wyrośnięcia (powinno podwoić objętość).
Z ciasta odrywaj kawałki, uformuj placki. Na środku ułóż 1-2 łyżeczki lekko osączonych wiśni z kompotu. Zlep, formując kulkę.
Formę posmaruj margaryną, posyp mąką. Ułóż bułeczki, zlepieniem do dołu. Odstaw do wyrośnięcia.
kruszonki wyrób. Jajko roztrzep z mlekiem. Wyrośnięte bułeczki posma ruj jajkiem, posyp kruszonką. Piecz ok. 25 minut w 190°C.Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chałka wegańska
Pieczywo
Chleb drożdżowy na coli
Pieczywo
Babeczki pełnoziarniste z białą kiełbasą z nutą chrzanową
Pieczywo
Biała kiełbasa w chlebie
Chałka wegańska
Przepis na moje chałki weganom w szczególności dedykuję, ale każdego ich smak...
Odsłon: 30
Chleb drożdżowy na coli
Mam dla was kolejny wymyślony prze ze mnie przepis na chleb z dodatkiem coli...
Odsłon: 27