Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na smaczną bułkę na śniadanie.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 291
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1057
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4107
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 291
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1057
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4107
Składniki
Wykonanie: Przygotować rozczyn i odstawić do wyrośnięcia. Do mąki dodać sól, ciepłe mleko, cukier, jaja, margarynę, przygotowany i wyrośnięty rozczyn oraz startą na drobnych oczkach dynię.. Ciasto wyrobić mikserem i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Następnie ciasto wyłożyć do blachy posmarowanej tłuszczem i ładnie wyrównać i jeszcze odłożyć na chwilę do wyrośnięcia.. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni i piec około 50 minut. Bułka smakuje wybornie posmarowana domową konfiturą z kakao. SMACZNEGO.