Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na smaczną bułkę na śniadanie.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2553
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2553
Składniki
Wykonanie: Przygotować rozczyn i odstawić do wyrośnięcia. Do mąki dodać sól, ciepłe mleko, cukier, jaja, margarynę, przygotowany i wyrośnięty rozczyn oraz startą na drobnych oczkach dynię.. Ciasto wyrobić mikserem i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Następnie ciasto wyłożyć do blachy posmarowanej tłuszczem i ładnie wyrównać i jeszcze odłożyć na chwilę do wyrośnięcia.. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni i piec około 50 minut. Bułka smakuje wybornie posmarowana domową konfiturą z kakao. SMACZNEGO.