Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na smaczną bułkę na śniadanie.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 934
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13566
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 934
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13566
Składniki
Wykonanie: Przygotować rozczyn i odstawić do wyrośnięcia. Do mąki dodać sól, ciepłe mleko, cukier, jaja, margarynę, przygotowany i wyrośnięty rozczyn oraz startą na drobnych oczkach dynię.. Ciasto wyrobić mikserem i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Następnie ciasto wyłożyć do blachy posmarowanej tłuszczem i ładnie wyrównać i jeszcze odłożyć na chwilę do wyrośnięcia.. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-180 stopni i piec około 50 minut. Bułka smakuje wybornie posmarowana domową konfiturą z kakao. SMACZNEGO.