Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Bułka z wątróbką"
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 132
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3749
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 167
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 132
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3749
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 167
Składniki
Z bułeczek zetnij czapeczki, wydrąż środki. Miękisz zalej mlekiem i odstaw, aby namiękł. Bułeczki wewnątrz cienko posmaruj masłem.
Wątróbkę umyj, osusz. Cebulę obierz i drobno pokrój. Oba podsmaż na maśle i ostudź. W maszynce zmiel razem odciśnięty z nadmiaru mleka miękisz z bułeczek oraz wątróbkę z cebulą. Wbij jajko, wymieszaj nadzienie i przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Przygotowanym farszem nadziej bułeczki. Ser żółty zetrzyj na tarce jarzynowej. Bułeczki ułóż na blaszce, posyp serem. Wstaw do gorącego piekarnika. Zapiekaj 15-20 min w temp. 180°C.
Podaj udekorowane zielonymi listkami. Zamiast wątróbki drobiowej możesz wykorzystać resztki gotowanego mięsa z obiadu.
<strong>Małgorzata Sopata z Rytra z Elbląga</strong>Źródło: Takie jest życie